Bel ons op 06-22136136

Controller voor de MKB ondernemer

Een groot bedrijf heeft een controller in dienst. De MBK ondernemer heeft Accountantswerk.

Uw boekhouder werkt regelmatig uw administratie bij. Maar verstrekt hij u genoeg informatie zodat u weet hoe uw bedrijf er financieel voor staat? U bent verantwoordelijk voor het leiden van uw bedrijf en heeft daarbij juiste en actuele informatie nodig. Veel ondernemers spreken hun externe accountant slechts één of enkele malen per jaar. Dit levert periodiek wel informatie op maar u heeft met meer regelmaat behoefte aan een klankbord en actuele informatie.

Het is mijn doelstelling om die brug te slaan zodat u de sturingsinformatie heeft die u nodig heeft om de doelstellingen van uw bedrijf te bereiken.

Stel uzelf de volgende vragen:

 • is de boekhouding altijd actueel bijgewerkt?
 • weet ik met weinig inspanning en kosten waar het bedrijf staat?
 • kan ik gemakkelijk en op korte termijn met iemand klankborden als u dat wilt?
 • is het resultaat in de jaarrekening en de belastingaanslag in januari al bekend?
 • werk ik met een begroting en heb ik een toekomstvisie?
 • weet ik of de geldmiddelen voldoende zijn om de rekeningen te kunnen betalen?

Twijfelt u over bovengenoemde vragen? Neem dan contact op zodat u kunt regelen dat dit binnenkort de norm is in uw bedrijf.

Verder kunnen wij u onder andere ondersteunen bij:

 • werkprocessen slimmer en beter maken (met automatisering)
 • managementinformatie op maat
 • begeleiden financiering, verbeteren werkkapitaal
 • beoordelen investeringsplannen
 • juridische structuur

De ondernemer in het MKB moet kunnen bouwen op de informatie die de boekhouder of boekhouding produceert. Ik ga voor de ontwikkeling van managementinformatie dat zorgt voor inzicht in en grip op de onderneming. Het beste advies ontstaat door regelmatig contact, aandacht en betrokkenheid.

Onze werkwijze

In gesprek stellen we vast wat de beste invulling is voor uw situatie. Iedere organisatie is uniek en ontwikkelt zich op haar eigen tempo en niveau. Daar haken we op aan en willen we doelen stellen die realistisch zijn en motiveren.

Wij gaan voor u aan de slag als dat nodig is en toegevoegde waarde oplevert. Het is maatwerk zonder vaste verplichtingen.

Flexibiliteit staat hoog in het vaandel. Als ondernemer kent u ongetwijfeld enerverende perioden, dan heeft u wellicht meer behoefte aan informatie en advies. In rustig vaarwater is het in het algemeen fijn en goed om periodiek informatie op maat te ontvangen en te bespreken. Zodat u weet of u op koers ligt of bij moet sturen.

Ik heb een grote voorkeur voor duidelijkheid en transparantie over de kosten. Klachten over de factuur komen in mijn praktijk vrijwel niet voor. Uitgangspunt is dat de werkzaamheden door de persoon met de juiste ervaring en kostprijs uitgevoerd worden. Het uurtarief van de accountant is € 80 per uur, de assistent accountant € 50 per uur (exclusief omzetbelasting).

Ik ben als accountant aangesloten bij de NBA (Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants) en ben lid van Extendum (o.a. juridische en fiscale vraagbaak). Daarnaast beschik ik over een actief netwerk van specialisten. Met de gedachte ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ kom je in de praktijk vaak het verst.

In aanvulling op het bovenstaande kunnen wij voor de jaarrekening en fiscale aangiften verzorgen.

Contact

Neem gerust contact op, dan kom ik vrijblijvend langs voor een kennismaking.

Scroll naar boven