Bel ons op 06-22136136

Wij zijn Accountantswerk Drachten

Accountantswerk is in 2010 opgericht door registeraccountant Robert Hoekstra om een eigen invulling te kunnen geven aan het beroep. Met inmiddels 20 jaar ervaring in de accountancy (met name MKB bedrijven) is in de praktijk de nodige kennis opgedaan over het ondernemerschap. Deze kennis delen wij graag met u. Wij zijn gevestigd in Drachten en werken voor fulltime ondernemers in de regio ten noorden van Zwolle.

Accountantswerk is een professionele organisatie met een klein team (HBO en universitair opgeleid). Wij volgen met regelmaat bijscholing en opleiding om onze vakkennis op peil te houden. Wij houden van een professionele en praktische aanpak, waarover zoveel mogelijk vooraf wordt nagedacht. Ons kantoor is volledig digitaal ingericht.

Wij zijn als accountantskantoor aangesloten bij de NBA (Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants). Wij werken (samen) met o.a. Unit4 Fiscaal Gemak, Nmbrs, Infine en Extendum (o.a. juridische en fiscale vraagbaak). Daarnaast beschikken wij over een actief netwerk van specialisten op fiscaal en juridisch gebied. Met de gedachte ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ kom je in de praktijk vaak het verst.

Waar Accountantswerk voor staat
 • hoge reactiesnelheidk
 • meer er uit halen, ook belastingtechnisch
 • onvermoeibaar
 • vast contact persoon
 • persoonlijk en laagdrempelig contact
 • meedenken en vooruitkijken

Robert Hoekstra

Aan de Hanzehogeschool in Groningen studeerde ik Accountancy. Na afronding van deze studie volgde een jaar werken en reizen in Australië. Van 1999 tot 2010 werkte ik bij drie verschillende accountantskantoren in Drachten, telkens met name voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in Drachten/Noord Nederland. Gelijktijdig volgde ik in deeltijd de opleiding tot registeraccountant aan de universiteit in Groningen. Bij het klantcontact begon het steeds meer te kriebelen en met de accountantstitel in de broekzak en een ruime werkervaring begon ik vervolgens in 2010 mijn eigen bedrijf Accountantswerk. In 2013 heb ik de opleiding tot belastingadviseur gevolgd als welkome aanvulling op de veelal in de praktijk opgedane fiscale kennis. In het najaar van 2018 heb ik een minimaster traject gevolgd met onderwerpen als strategisch management, leiderschap en HRM. Als accountant voldoe ik aan de verplichting om jaarlijks 40 bijscholingsuren te volgen zodat ik mijn kennis actueel houd. Met veel plezier ondersteun ik de ondernemer in Drachten en directe omgeving met mijn kennis, ervaring en inzet.

Kernwoorden die bij Robert horen:

 • gezond verstand
 • analytisch
 • altijd op zoek naar objectiviteit
 • energiek
 • netwerk in de regio
 • ik denk in kansen en oplossingen
 • aanpassingsvermogen

Ik ben betrouwbaar en consciëntieus en kan mij goed inleven in de situatie van de ondernemer

Als gezonde tegenhanger van het kantoorwerk ben ik graag buiten actief met windsurfen, fietsen, hardlopen en wandelen. Daarnaast ben ik actief in de muziek met het semi akoestische duo Blowing Away.

Hoe vast is de vaste prijs of krijg ik straks bij ieder contact alsnog een factuur?

Eerlijk zakendoen is voor mij een belangrijk goed. Afspraak is afspraak. Indien werkzaamheden niet in het budget vallen, krijgt u daarvan zo veel mogelijk voorafgaand aan de werkzaamheden bericht.

Ik ben registeraccountant met 20+ jaar MKB ervaring (grotendeels in functie als relatiebeheerder/accountant) en brede fiscale kennis (belastingaccountant). Ieder jaar volg ik verplichte bijscholing en mijn beroepsgroep NBA toetst of mijn kantoor aan de daar aan te stellen eisen voldoet.

Is een klein kantoor niet kwetsbaar?

De wisseling van relatiebeheerder bij een groter kantoor staat in de top drie van ergernissen. Gezien de omvang van ons kantoor zal dat u bij ons niet overkomen. Met ons team streven we naar een goede bereikbaarheid van ons kantoor. Accountantswerk heeft een waarnemingsovereenkomst geregeld met een collega accountant. Met deze waarnemend accountant vindt periodiek overleg en intervisie plaats

Is er wel een klik?

Dat vind ik ook belangrijk. Kom eerst kennismaken.

Scroll naar boven